Facebook Advertenties

23-10-2019

We hebben het lang uitgesteld maar dan toch eindelijk een blog over Facebook Advertenties. Sociale media heeft een groot aandeel in de conversieoptimalisatie van bedrijven. Via de verschillende sociale media kanalen worden er veel producten, diensten en kennis aan consumenten en bedrijven verkocht. Naast het adverteren op Google houden online marketeers zich voor een groot deel bezig met het adverteren op Facebook. Met 6.8 miljoen dagelijkse gebruikers alleen al in Nederland, wordt Facebook adverteren als een effectief middel gezien om jouw doelgroep te bereiken. In deze blog vertellen we je de ins- & outs over het adverteren op Facebook!

#Gebruiksvriendelijk

De reden waarom online marketeers vooral bezig zijn met Facebook advertenties is de gebruiksvriendelijkheid van Facebook Business Manager. Via dit programma kun je voor een aangemaakte pagina de advertenties runnen. Doormiddel van Facebook Business Manager kunnen er campagnes worden uitgezet voor een pagina, deze campagnes worden ingesteld en continue bijgehouden. Deze advertenties kosten uiteraard geld. Voor een advertentiecampagne wordt dan altijd een budget vastgesteld. Dit budget kan in real-time worden aangepast, wat ook nodig is wanneer je aan het testen bent met bepaalde campagnes. Facebook doet hier zelf ook aan mee, de best presterende advertentie campagne wordt aangeraden door Facebook na een test periode. Uiteraard kun je dat zelf ook achterhalen doormiddel van de data. Dat brengt ons dan ook bij punt 2.

#Data

Een doelgroep bereiken lijkt lastig, maar aangezien Facebook heel erg veel gegevens van de gebruikers opslaat is het voor een online marketeer erg makkelijk om zijn of haar doelgroep te vinden en te bereiken. Deze data is dan ook heilig, zonder deze data zou Facebook Advertenties niet kunnen bestaan. Maar er is ook andere data van groot belang: de resultaten van de eerder genoemde advertentiecampagnes. In een van onze eerste blogs hebben we de voordelen van online marketing besproken, hierin is het begrip ''data'' aan bod gekomen. De resultaten van je uitgezette advertentiecampagnes worden duidelijk en schematisch weergegeven in Facebook Business Manager zodat je makkelijk kunt zien welke campagnes het goed hebben gedaan en welke niet. Aan de hand van deze data kan er vooruitgekeken worden naar volgende campagnes en kan de bereikbaarheid van de doelgroep in kaart worden gebracht. Facebook houdt al deze gegevens voor je bij en zijn wederom makkelijk te gebruiken voor een online marketeer. 

#Segmentatie

De gemiddelde Facebookgebruiker deelt veel gegevens met Facebook, welke goed kunnen worden gebruikt bij het inzetten van Facebook Advertenties. Naast een foto, naam en leeftijd worden er ook interesses en locaties gedeeld. Aan de hand van deze gegevens kunnen er makkelijk mensen worden bereikt met behulp van Facebook Advertenties. Een autogarage bijvoorbeeld kan makkelijk zijn doelgroep vinden. We zullen een vereenvoudigd voorbeeld geven. De autogarage geeft zijn segmenten door aan Facebook. Er wordt dan op locatie, interesse in autopagina's, leeftijd en gezinssituatie gezocht naar mensen, waarna er dagelijks of wekelijks een advertentie verschijnt bij diegene die aan de segmentatiecriteria van de autogarage voldoen. Op deze manier kan een doelgroep makkelijk worden bereikt met minimale inspanning.

#Privacy

De afgelopen jaren was de privacy een groot taboe als het gaat over wat Facebook allemaal van de gebruikers in haar datasysteem heeft staan. Het is goed te begrijpen dat mensen zich daar niet helemaal goed bij voelen. Echter heeft Facebook geprobeerd om de gebruiker meer transparantie te bieden. Het is tegenwoordig mogelijk om te kijken wat Facebook allemaal opslaat van de gebruiker, en mocht de gebruiker bepaalde data niet aan Facebook willen geven kan dit aangepast worden.

Er kan toch een positieve draai gegeven worden aan deze data. Doordat Facebook heel goed weet wat de interesses zijn van de gebruiker, zal hij of zij via advertenties passende deals aangeboden krijgen. Hiermee ontstaat een win-win situatie.

#Instagramshopping

Halverwege 2018 werd Instagramshopping geïntroduceerd in Nederland. Na lancering in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk kon er nu ook in Nederland direct worden verkocht via Instagramshopping. Het kende een moeizame start maar is nu een onmisbare tool geworden voor bekende webshops en grote online retailers. Echter kunnen producten alleen worden verkocht door ze te taggen in berichten die niet gesponsord worden. Instagramshopping is dus niet meteen het middel voor start-ups, aangezien je een groot organisch bereik nodig hebt om veel mensen te laten kopen via deze tool. Voor de grotere retailers met een groot bereik op Instagram is het een effectief middel geworden om extra te verkopen aan de doelgroep die veel actief is op Sociale Media.

Hashtagonlinemarketing © Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin